Słodycze bez cukru - oferta B2B dla firm
Wydawać by się mogło, że słodycze muszą zawierać cukier. Jednak dzisiaj wiemy, że cukier nie służy każdemu i coraz większa grupa osób unika słodkości, chociaż bardzo ceni smak czekolad, batonów, draży albo bakalii w czekoladzie. Eurohansa opracowała receptury, które pozwalają stworzyć słodycze bezcukrowe, smaczne i zdrowe jednocześnie, idealne dla osób, które świadomie unikają cukru, albo nie mogą go spożywać z powodów zdrowotnych.
Czym są bezcukrowe słodycze?
Słodycze bez cukru stanowią dużą i bardzo popularną grupę wśród słodkich przekąsek.
Skierowane są one zarówno do osób, które ze względów zdrowotnych muszą wyeliminować niektóre składniki z diety, jak również do tych dbających o linię czy będących na diecie i poszukujących zdrowej żywności wśród słodyczy.
Słodycze bezcukrowe stworzone są również z myślą o konsumentach uprawiających sport, czy aktywnie spędzających każdą wolną chwilę – u których słodkie przekąski niwelują skutki zwiększonego wysiłku fizycznego.
Czekolady, które stosujemy do produkcji słodyczy bezcukrowych zawierają substancje słodzące: maltitol lub erytrytol.
- Maltitol - otrzymywany jest z surowców naturalnych, a jego słodkość jest zbliżona do sacharozy.
- Erytrytol - jest substancją występującą w naturze. Znajdziemy go w niektórych owocach, winach i serach.
Czekolady bezcukrowe w smaku i konsystencji są zbliżone do tradycyjnych czekolad. Zachowują one swój intensywny i harmonijny smak.
Dla kogo słodycze bez cukru?
Słodycze bezcukrowe to produkt, który powstał z myślą o osobach skrupulatnie liczących kalorie, o cukrzykach, osobach które chcą odstawić cukier, ale bardzo tęsknią za czekoladkami i batonikami.
Produkcja bezcukrowych słodyczy na zamówienie
W grupie słodyczy bezcukrowych możemy zaoferować produkcję: bakalii w czekoladzie lub batonów czekoladowych. Połączenie orzechów, suszonych i liofilizowanych owoców z czekoladą daje ogromne możliwości kreowania nowych produktów.
Możemy przygotować zlecone wyroby na bazie czekolady deserowej, mlecznej czy białej bez cukru lub czekolady mlecznej i deserowej bez cukru i wzbogaconej w białko. Oferujemy różne sposoby wykończenia bakalii w czekoladzie takie jak kakao, cynamon, kokos czy proszki owocowe.